top of page

Ce telefon sa cumpar ?
Ce telefon sa cumpar ?

Intrebarea asta este obsesiva in mintea celor care doresc sa isi achizitioneze un nou

telefon !


1. Aflati care sunt nevoile voastre.

Poate vreti un telefon cu ecran mare , ecran mic , tastatura fizica , performante mari , camera buna sau poate pur si simplu de un Smartphone decent pentru zilele noastre . Dupa ce ati stabilit ce nevoi aveti trebuie sa va ganditi si la ce marca , sistem de operare doriti


2. Alegerea unui sistem de operare

Sunt 4 sisteme mari de operare pentru telefoane in zilele noastre si acelea sunt Android, BlackBerry, iOS, si Windows Phone . Mai jos va voi prezenta fiecare sistem in cateva randuri pentru a intelege cum functioneaza fiecare.

Android: Dezvoltat de Google, acesta este un sistem de operare open-source care rulează pe majoritatea telefoanelor noi(Samsung , HTC , LG , SONY si multe alte marci de telefoane). Android are un magazin numit Google Play cu o gama variata de aplicații. Din punct de vedere vizual, este similar cu iOS, dar adaugă casete personalizabile și widget-uri care arată lucruri precum vremea.

BlackBerry: Dacă sunteți înclinat pe BBM sau iubiți tastaturi fizice și ecrane mici, BlackBerry poate fi pentru tine. Cele mai multe dispozitive BB au hardware mai lent și nu oferă unele dintre facilitățile de bază pe care le oferă Android și iOS.

IOS: iPhone-ul este singurul telefon care rulează iOS și Apple intenționează să-l păstreze în acest fel. Dacă dețineți alte dispozitive Apple sau beneficiați de servicii precum iTunes, iPhone-ul poate fi o opțiune bună pentru dvs. Are un design curat, simplu și un catalog de aplicații / jocuri care se potrivește tuturor celorlalte platforme mobile.

Windows Phone: Microsoft a pornit de la zero și a construit Windows Phone, care se bazează aproape în întregime pe interfața playerului Zune MP3. Windows Phone este singurul sistem de operare care utilizează un nou tip de interfață. În loc să se bazeze pe o rețea de comenzi rapide și o tavă de notificare, Windows Phone folosește Live Tiles, care sunt pictograma jumătate de aplicație, jumătate widget. Totul din pagina dvs. de pornire poate afișa informații sau imagini grafice.


3. Specificatii dorite la un smartphone

Ecranul plăcut: Fie ca doriti Super-Amoled sau Led sa stiti ca ambele sunt frumoase în felul lor. Asigurați-vă că acordați atenție rezoluției (doriți cel puțin 800 × 480 pixeli pentru o experiență extraordinară). Dacă puteți, găsiți un telefon cu o rezoluție de 720p sau 1280 × 720 pixeli. Asta e partea superioară a liniei.

Procesor dual-core: Vă recomandăm un telefon cu cel puțin un procesor dual-core, deoarece va avea o durată de valabilitate mai mare decât un telefon cu un procesor cu un singur core. Telefoanele cu un singur nucleu sunt mai ieftine, iar unele sisteme de operare, cum ar fi Windows Phone și BlackBerry, nu oferă încă dispozitive dual-core.


4G LTE: Dacă sunteți pe un operator care suportă 4G LTE, asigurați-vă că obțineți un telefon care acceptă această caracteristică (și o viață bună a bateriei,).S-ar putea să nu simțiți că LTE este important acum, dar amintiți-vă că nu veți primi un telefon timp de doi ani. Până atunci, toată lumea va fi în rețele super-rapide 4G, cu excepția dvs. 4G merită săritura.


Acestea sunt doar cateva criterii de specificatii . Puteti alege un telefon si dupa camera, durata bateriei , slot card , dual-sim. Dar toate astea raman la alegere.


4. Bucurați-vă!


Dupa ce ati ales toate optiunile si ati gasit ceva care se potriveste cautarilor dumneavoastra nu stati pe ganduri pentru ca aceea este cea mai buna optiune .

16 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page